Aromaty i smaki z pól i łąk
Cena regularna:
32,00 zł
towar niedostępny

Opis
Mancini i Edizioni del Baldo
78 roślin i 120 przepisów zdrowej kuchni
Ta praktyczna książka to rodzaj przewodnika po ziołach oraz krzewach owocowych typu czarny bez, malina, tarnina, jeżyna, morwa, dzika róża, pochodzących z naturalnych stanowisk. Czytelnik znajdzie tu kartę botaniczną każdej z 78 roślin – zwięźle opisanych i przedstawionych na zdjęciach i rysunkach – z danymi, do jakiej rodziny należy, gdzie najczęściej występuje oraz kiedy należy ją zbierać. Ponadto z informacją o jej właściwościach leczniczych i wykorzystaniu w kuchni.
Zebrano tu aż 120 prostych przepisów na rozmaite potrawy z dzikich roślin i owoców: zupy i kremy, zapiekanki i tarty, pizze i risotta, pierożki, gołąbki, omlety, placuszki, pulpety i różne ciasta, nie mówiąc już o sałatkach, dżemach bądź sosach, nalewkach i grappach.
Wszystkie zdrowe i smaczne, wzbogacające nasz codzienny jadłospis.
Dane techniczne
Format | 17x17 cm |
Ilość stron | 168 |
Rodzaj oprawy | miękka |
ISBN | 9788379719020 |