Ciasta i desery dla diabetyków
Opis
Agata Lewandowska
Bycie diabetykiem nie oznacza, że musimy całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi – pod warunkiem, że wiemy, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera nas doświadczona dietetyczka.
W książce znajdziemy:
– około 120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki,
– informacje o kaloryczności każdej potrawy,
– wyliczone ilości wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych,
– praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier,
– porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków, – tabele miar i wag najpopularniejszych produktów.
Dane techniczne
Format | 16x23,5 cm |
Ilość stron | 160 |
Rodzaj oprawy | miękka |
Zdjęcia | kolorowe |