Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską

84400_0.jpg
  • promocja
Dostępność: spodziewana dostawa
Wysyłka w: 1 - 7 dni
Cena: 34,90 zł

Cena regularna: 39,90 zł

34.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 39,90 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Kod produktu: 19871

Opis

Beata Anna Dąbrowska, Ewa Dąbrowska, Barbara Piątkiewicz, Magdalena Witkiewicz, Mikołaj Bator, Marek Brunka

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!

W książce znajdziesz:

  • porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,
  • przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,
  • wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,
  • porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,
  • inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,
  • sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.

Dla miłośników koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej do przepisów dodane są cenne informacje, na jakim etapie postu lub diety można wykorzystać fermentowany produkt. 

Dane techniczne

Format 16,5x22 cm
Ilość stron 256
Rodzaj oprawy twarda
ISBN 978-83-277-1920-1

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl