Miód. Odżywia, leczy, pielęgnuje
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Renate Frank
Miód – któż nie lubi tego przysmaku? Każdy wie, że jest on produktem niezwykle wartościowym, stosowanym w kuchni i kosmetyce.
Wszystko, co chcesz wiedzieć o miodzie, zajdziesz w tej książce. Są tu informacje na temat powstawania miodu, jego składu, wartości odżywczych i pielęgnacyjnych oraz zalet zdrowotnych, a także prawidłowego przechowywania i możliwości spożycia. Książka zawiera również przepisy na potrawy z dodatkiem miodu: dania główne, ciasta, desery, napoje dla dorosłych oraz dla dzieci.
W książce omówiono m.in. zagadnienia: jak powstaje miód, składniki miodu i ich znaczenie dla przemiany materii człowieka, wszystko o zastosowaniu miodu w zdrowym żywieniu oraz profilaktyczne i terapeutyczne znaczenie miodu.
Dane techniczne
Format | 16x20,5 cm |
Ilość stron | 116 |
Rodzaj oprawy | miękka |
ISBN | 9788381515351 |